Vuurwerkvrije vakantieparken in Nederland waar de hond welkom is

Landal Orveltermarke

Is je hond bang voor vuurwerk? Hier vind je vuurwerkvrije vakantieparken in Nederland waar de hond welkom is. Het is elk jaar hetzelfde verhaal: Sinterklaas heeft het land nog niet verlaten of het geknal begint. Voor veel honden en hun eigenaren is de oud-en-nieuwjaarsperiode een lastige tijd. Elk jaar dringt zich weer de vraag op: wat is het beste? Thuisblijven in de eigen vertrouwde omgeving of een vakantiehuis zoeken in een vuurwerkvrij vakantiepark in Nederland waar ook de hond welkom is?

Gelukkig zijn mijn golden retrievers Aagje en Eefje niet bang voor vuurwerk. Natuurlijk houden we dat graag zo en daarom kiezen wij er altijd voor om het einde van het jaar door het brengen in de natuur, zodat we in alle rust kunnen genieten van de jaarwisseling. Hier vind je een overzicht van vuurwerkvrije vakantieparken in Nederland waar de hond welkom is. Heb jij aanvullingen, leuke tips, goede of juist minder goede ervaringen, laat het ons vooral weten.

Buitenplaats Beekhuizen

Overnachten met je hond bij Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen ligt verscholen in de prachtige bossen rondom Velp. Het is er heerlijk stil en rustig. Je kunt er kiezen uit ruime lodgetenten voorzien van een badkamer en keuken, gezellige pods of luxe forest cabins. Onze favoriet is de knusse pod. Dit tiny house is helemaal van hout, klein en simpel, maar wel voorzien van een eigen badkamer met douche, een bed dat voelt als een bedstee en een kitchenette. Buitenplaats Beekhuizen is de ideale plek om samen met je hond de laatste dagen van het jaar door te brengen en de Veluwezoom te verkennen.

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Hondvriendelijk overnachten Buitenplaats Beekhuizen

Heb je interesse in deze heerlijke plek in de bossen, maar wil je eerst nog wat meer weten? Hier lees je over onze vakanties op Buitenplaats Beekhuizen, met wandeltips!

Park Berkenrhode

Midden op de Veluwe ligt Park Berkenrhode. De ligging is prachtig en de vakantiewoningen zijn ruim, luxe en duurzaam. Zelf zegt Berkenrhode dé hondenwalhalla van Nederland te zijn. En het is waar: trouwe viervoeters zijn er meer dan welkom. Alle drie de vakantieparken hebben een prachtige ligging midden in de natuur van de Hoge Veluwe en zijn een een ultieme vakantiebestemming voor een actieve vakantie met je hond. Heidevelden, dichte bossen en uitgestrekte zandverstuivingen liggen allemaal op wandelafstand van het park. En wat ook ideaal is: veel woningen zijn voorzien van een omheinde tuin. En dan onze tip: wij vinden Bos Lodge 55 heerlijk. Dat is onze favoriet.

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Vuurwerkvrije vakantieparken in Nederland waar de hond welkom is: Landal

Landal Miggelenberg

Een geweldig vuurwerkvrij én hondvriendelijk vakantiepark is Landal Miggelenberg. Vanuit je vakantiewoning loop je zo het bos in. In de nabije omgeving van je vakantiehuis kan je niet alleen genieten van natuur, maar ook van cultuur: in het Nationale Park De Hoge Veluwe liggen het Museonder, het Jachthuis Sint Hubertus en het Kröller-Müller Museum. Onze favoriete vakantiewoning is de vrijstaande zes-persoonsbungalow: lekker ruim en licht. Maar eigenlijk zijn alle vakantiehuizen hier heerlijk! Bij Landal Miggelenberg op de Veluwe verblijf je midden in de natuur.

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Landal Twenhaarsveld

Heerlijk ruime vrijstaande vakantiehuizen waar je hond welkom is, dat vind je bij Landal Twenhaarsveld in het prachtige Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het park ligt aan de voet van de Holterberg in Overijssel. Dit bosrijke en autovrije vakantiepark beschikt over vele faciliteiten, waaronder een overdekt zwembad, restaurant en waterspeelplaats. Het dorp Holten ligt om de hoek en de Hanzesteden Deventer en Zutphen liggen op zo’n 20 kilometer van het park. Met je hond kan je er heerlijk wandelen en het park heeft zelfs een hondenzwemplaats én een hondendouche. Dat is pas een vakantiepark waar honden welkom zijn!

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Landal Sluftervallei

Een van de fijnste vuurwerkvrije vakantieparken in Nederland waar de hond welkom is, is Landal Sluftervallei. Een vakantie naar de Wadden met je hond is altijd een goed idee en deze plek is echt geweldig! Texel is een fijne plek om uit te te waaien in elk jaargetijde. Je ruime vakantiehuis op het vuurwerkvrije vakantiepark Landal Sluftervallei ligt midden in de duinen. Hoe heerlijk is dat! Natuurgebied De Slufter en de Eierlandsche Duinen liggen direct naast het park. Wandelen, fietsen en leuke uitjes, alles kan en niet moet op Landal Sluftervallei.

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Landal Hunerwold State

Landal Hunerwold State Overnachtingen in Drenthe: honden welkom!

Landal Hunerwold State grenst aan Nationaal Park Het Drents-Friese Wold en dat maakt dit vuurwerkvrije, hondvriendelijke vakantiepark de ideale uitvalsbasis voor lange winterwandelingen. De heerlijke vrijstaande vakantiewoningen zijn voorzien van alle luxe. Voor een lekkere lunch of uitgebreid diner zijn er vele restaurants in de omgeving van het park. Zoek je inspiratie voor losloopgebieden in Drenthe, lees dan ons artikel ‘De mooiste hondenlosloopgebieden in Drenthe’.

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Landal Orvelte Marke

Landal Oveltermarke

Midden in de weidse natuur van Drenthe ligt vakantiepark Landal Orveltermarke. In de Nederlandse oerprovincie is veel te beleven: Drenthe telt maar liefs drie nationale parken en nog veel meer natuurgebieden. In ons artikel ‘De mooiste hondenlosloopgebieden in Drenthe’ vind je volop wandelinspiratie. Ben je uitgewandeld? Museumdorp Orvelte, waar de geschiedenis van 100 jaar geleden nog voelbaar is, ligt op loopafstand van het park. In de ruime, vrijstaande bungalows van Landal Orveltermarke kom je heerlijk tot rust.

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Vakantiepark Duc de Brabant

Het jaar uitluiden in Brabant doe je midden in de natuur, op Vakantiepark Duc de Brabant. Dit vuurwerkvrije vakantiepark waar de hond welkom is, telt 148 accommodaties en ligt in het Land van de Hilver, in het zuiden van Noord-Brabant. Dit afwisselende landschap kun je het beste fietsend of wandelend verkennen. Zo kom je vanzelf in de mooiste natuurgebieden en de gezelligste dorpjes. Safaripark Beekse Bergen en de Efteling liggen lekker in de buurt. En uitrusten doe je in het bubbelbad of de sauna in je eigen hondvriendelijke vakantiehuis.

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Landal de Vlinderhoeve

In de Achterhoek, op de grens van Overijssel en Gelderland, ligt vakantiepark Landal De Vlinderhoeve, een vuurwerkvrij vakantiepark waar de hond welkom is. Je kunt rond De Vlinderhoeve heerlijk wandelen en fietsen. De vele routes vanaf het park leiden langs landgoederen, idyllische boerderijen en oude bossen. Ook in de omgeving is genoeg te ontdekken. De gezellige Hanzesteden Zutphen en Deventer liggen op nog geen 15 kilometer afstand. Ook een bezoekje waard zijn Kasteel Ruurlo en de Thermen van Bussloo.

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Landal Esonstad

Naast Nationaal Park Lauwersmeer in het Friese Anjum ligt Landal Esonstad. Dit vuurwerkvrije vakantiepark waar de hond meer dan welkom is, bestaat uit bijzondere vakantiewoningen. Je vindt er vakantiehuizen in Oudfriese stijl en moderne terpwoningen. En het leuke is: je hebt altijd een open vaarverbinding naar het Lauwersmeer. Ook de Waddenzee en vele meren zijn binnen vaarbereik. Maar natuurlijk kan je ook lekker kanoën of suppen met je hond. En helemaal leuk: direct vanaf het park vertrekt een boot naar waddeneiland Schiermonnikoog. Een dagje Schiermonnikoog is een echte aanrader.

Kijk hier voor meer informatie of om te boeken!

Heb je moeite met kiezen? Hier vind je een handig overzicht van alle Landal vuurwerkvrije vakantieparken in Nederland waar de hond welkom is!

Heb je in deze mooie lijst niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens rond op Natuurhuisje.nl. De meeste natuurhuisjes liggen heerlijk vrij en rustig in natuurgebieden, waar vuurwerk verboden is. Informeer wel altijd vooraf bij de eigenaar of de omgeving van je vakantiewoning inderdaad vuurwerkvrij is.

Seven Summits: Hakkenberg met hond

Boek je een vakantiewoning in een van deze vuurwerkvrije vakantieparken in Nederland waar de hond welkom is via de linkjes in dit artikel, dan ontvangt Hiken met je hond daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra’s. Het helpt ons om te investeren in Hiken met je hond, zodat we jou van inspiratie kunnen blijven voorzien. De gebruikte foto’s van de vakantiewoningen zijn eigendom van de betreffende accommodaties. Vragen over de vakantiewoningen kun je stellen bij de accommodaties zelf.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *