Overnachten met je hond bij Buitenplaats Beekhuizen

Overnachten met je hond bij Buitenplaats Beekhuizen

We hebben een heerlijke plek op de Veluwezoom ontdekt: Buitenplaats Beekhuizen, een glampingsite waar ook honden van harte welkom zijn. Je hoort de vogels zingen, maakt een goede kans om wild te spotten en je kunt er eindeloos wandelen. Kortom, een ideale plek voor actieve honden en hun bazen. Overnachten met je hond bij Buitenplaats Beekhuizen is een aanrader.

Wandelen op Buitenplaats Beekhuizen

Met de hond naar Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen ligt verscholen in de bossen rondom Velp. De afgelopen jaren is een vervallen camping omgetoverd in een luxe glampingsite. Je kunt er kiezen uit ruime lodgetenten voorzien van een badkamer en keuken, gezellige pods of luxe forest cabins. Onze favoriet is de knusse pod. Dit tiny house is helemaal van hout, klein en simpel, maar wel voorzien van een eigen badkamer met douche, een bed dat voelt als een bedstee en een kitchenette. Eefje en ik hebben hier een heerlijk zomers weekend doorgebracht, struinend over de Veluwezoom.

Voor 2 honden is de pod echt te klein, dus we hebben samen met Aagje in de herfst ook de mooie forest cabin uitgetest. Dit vakantiehuis is een stuk groter en luxer en heeft een prachtig uitzicht over de bossen: een heerlijk plek om te wandelen en te schrijven. Ik werkte er hard aan een nieuw kinderboek. Het boek heet ‘Op safari’ en speelt zich af op Buitenplaats Beekhuizen. En het allerleukste is dat Eefje bijrol speelt in het boek. Wil je het lezen? Het is de koop in de winkel van de buitenplaats.

Wandelen op de Veluwezoom

Buitenplaats Beekhuizen ligt midden in de Veluwezoom en aan de rand van de Posbank, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Je kunt er fietsen huren en de omgeving verkennen. Vanaf de buitenplaats starten verschillende wandelroutes. De blauwe route is zo’n 4,5 kilometer lang. De bruine paaltjes route is 9,5 kilometer lang en nog zo’n 2 kilometer meer als je een uitstapje maakt naar het Bezoekerscentrum Veluwezoom dat net buiten de route ligt. Bij het bezoekerscentrum kun je kiezen uit nog meer wandelroutes, onder andere over de prachtige Posbank. De heuvelachtige Posbank is een heerlijke, door het hoogteverschil bijna on-Nederlandse plek. Wij liepen vanaf Buitenplaats Beekhuizen zowel de blauwe als de bruine route, die beide grotendeels aangelijnd zijn. Op de blauwe route mogen honden vaker los, maar de bruine is afwisselender. Ook liepen Eefje en ik met zonsopkomst een aangelijnde knooppuntenwandeling over de Posbank. We hadden geluk: de heide bloeide!

Hond los op de Veluwezoom

Wil je je hond liever los laten lopen, dan ligt op zo’n 5 kilometer afstand van Buitenplaats Beekhuizen het Rozendaalse Veld. Hier mogen honden het hele jaar los rennen. Het losloopgebied is afwisselend met zandvlakten, heide en bos. Nadeel is wel dat het er vooral in het weekend erg druk is met honden, wandelaars, mountainbikers en fietsers. Ook op de landgoederen Beekhuizen, Heuven en Rhederoord vind je losloopgebieden voor je hond. Zelf vond ik de nabijgelegen Koningsberg een fijne plek. Vooral in de herfst is het er echt prachtig. Wij hebben hier eindeloos gezworven en genoten van de herfsttinten.

Willen je ook overnachten met je hond bij Buitenplaats Beekhuizen? Wij raden het aan! En niet omdat we ervoor betaald krijgen, maar omdat wij er een fijne tijd hebben gehad en jullie dat ook gunnen. Boek je je verblijf via deze link, dan ontvangen wij daar wel een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra’s, maar je helpt ons om te investeren in hikenmetjehond.nl zodat we jou kunnen inspireren met wandelingen, outdoor activiteiten en vakanties met je hond.

Kijk hier voor meer informatie over Buitenplaats Beekhuizen.

Boek hier de gezellige POD

Boek hier de ruime lodgetent

Boek hier de luxe forest cabin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *